PLAVALNA ŠOLA

Nudimo skupinske in individualne plavalne tečaje za vse generacije, plavalne treninge za otroke rekreativce, vodno rekreacijo za odrasle ter vodene animacije za otroke.

TERAPEVTSKA VADBA / REHABILITACIJSKA VADBA

(osebno trenerstvo oz. do max 5 oseb) naš cilj je pripeljati vsakega posameznika do svobodnega gibanja brez bolečin in ovir. Program je namenjen vsem, ki imajo akutna ali kronična stanja ali bolečine in telesno niso zmožni za normalno rekreativno udejstvovanje ali normalno premagovanje vsakodnevnih telesnih obremenitev. Naši cilji:

  • omogočanje gibanja kljub nekaterim telesnim omejitvam (hernija diska, bolečine v križu, bolečine v sklepih, degenerativna obolenja, karpalni kanal),
  • telesna priprava za nekatere operacije (med čakalno dobo),
  • povrnitev oz. izboljšanje v stanje pred poškodbo,
  • odpravljanje telesnih neskladij (mišično neravnovesje zaradi enostranskih delovnih obremenitev),
  • vzpostavitev optimalnih gibalnih vzorcev po uspešno končani fizioterapiji.

V ceno karte za terapevtsko vadbo je vključen individualni posvet (analiza telesne drže, analiza telesne sestave, analiza gibalnih vzorcev, učenje osnovnih gibalnih vzorcev, pravilna izvedba osnovnih vaj), sestava individualnega programa in po potrebi manualno sproščanje mišic. Ob obiskovanju vas vodimo na vadbah, učimo pravilne izvedbe vaj in sproti prilagajamo program vadbe glede na vaš napredek. Vadba poteka v bombažnih nedrsečih nogavicah in v udobnih športnih oblačilih, s seboj je potrebno imeti brisačo.

Vadba je namenjena aktivnim posameznikom, ki želijo izboljšati mišično moč in splošno telesno pripravljenost za lažje spopadanje z vsakodnevnimi opravili in telesnimi napori. Vključuje usvojitev pravilne in varne tehnike izvajanja vaj in je odlična preventiva pred poškodbami. Vaje krepijo predvsem tiste mišice, s katerimi imamo po navadi težave. To so mišice, ki skrbijo za stabilnost in čvrsto držo telesa, pa tudi za lažje sklanjanje in prenašanje bremen. Posnemajo gibe, ki jih pogosto izvajamo, kot je npr. sklanjanje, vstajanje, čiščenje … Funkcionalna vadba je izjemno raznolika, ki temelji na lastni teži in uporabi pripomočkov/naprav. Vadba poteka v obliki krožnega treninga in je primerna tudi za začetnike.

Vadba poteka v bombažnih nedrsečih nogavicah in v udobnih športnih oblačilih, s seboj je potrebno imeti brisačo.

Vadba je namenjena vsakemu posamezniku, ki želi okrepiti mišice trupa, mobilizirati hrbtenico, izboljšati amplitudo gibanja in ohraniti stabilnost telesa, medtem ko izvaja različne vaje. Z gibanjem rok in nog povečujemo intenzivnost in zahtevnost. Pristop k vadbi je bolj umirjen. Veliko časa posvečamo krepitvi ter učenju kontrole trupa, ramenskega obroča in predela kolkov ter učenju pravilne biomehanike gibanja.

Vadba poteka v bombažnih nedrsečih nogavicah in v udobnih športnih oblačilih, s seboj je potrebno imeti brisačo.

To je vadba za zmanjšanje bolečin v hrbtenici in odpravo posledic današnjega načina življenja. Na vadbi vas bomo prav tako opolnomočili z informacijami o pravilni izvedbi vaj, pravilnem premeščanju bremen, pravilnem sedenju in prilagoditvah pri vsakodnevnih aktivnostih.

Cilj vadbe je izboljšati telesno držo in okrepiti stabilizacijske mišice. Omogoča povrnitev naravnega gibanja, izgubljene harmonije mišic in pravilne podpore drže pri gibanju in statičnih položajih. Z vadbo se preprečuje preobremenjenost in obrabo posameznih sklepov. Pri vadbi se uporabljajo različni pripomočki, kot so palice, elastični trakovi, gimnastične žoge … Prav tako vadba vključuje tudi metodo spiralne stabilizacije hrbtenice (priznana terapevtska metoda pri obravnavi različnih težav s hrbtenico, kot so skoljoza, kifoza …).

Vadba poteka v bombažnih nedrsečih nogavicah in v udobnih športnih oblačilih, s seboj je potrebno imeti brisačo.

Vadba v vodi je namenjena posameznikom vseh starosti in sposobnosti, še posebej tistim, ki imajo kakršno koli poškodbo. Voda oz. upor vode namreč podpira težo telesa, kar olajša gibanje, hkrati pa omogoča krepitev in raztezanje mišic brez dodatne obremenitve na hrbtenico in sklepe. Vadba v vodi se osredotoča na krepitev moči trupa, pomaga pri izboljšanju telesne drže, mišične moči in posledično ravnotežja, hkrati pa krepi srce, ožilje in dihala.

Vadba poteka pod strokovnim vodstvom kineziologa ali fizioterapevta, ki prilagaja vadbene vsebine glede na posameznikove individualne značilnosti in stopnjo telesne pripravljenosti. Gre predvsem za vadbo moči, koordinacije, ravnotežja in gibljivosti. Vadba ima pri starejši populaciji zelo pomembno vlogo, saj zavira mišično atrofijo in upočasnjuje pojav pogostih obolenj v starosti, kot je npr. osteoporoza. Prav tako vadba ohranja in izboljšuje gibljivost in pozitivno vpliva na ravnotežje.

VADBA ZA MALČKE – MALČEK GIBALČEK  (od 3 do 5 let)

Glavni cilj vadbe je vsestranski gibalni razvoj otrok, ki temelji na razvoju osnovnih motoričnih sposobnosti (koordinacija, hitrost, gibljivost, ravnotežje, moč, vzdržljivost in preciznost). Vključuje igro, učenje, zabavo in animacijo. Otrokom želimo privzgojiti gibanje kot pozitivno in pomembno vrednoto v življenju. Otroci dobijo dobro odskočno desko za nadaljnji razvoj njihove osebnosti v športu.

*Program se izvaja enkrat tedensko po 60 min.

V času hitre rasti postanejo deformacije hrbtenice še bolj izražene, zato je zelo pomembno, da se čim hitreje odkrijejo in zdravijo. Zato je nujno potrebno vplivati na držo v zgodnji rasti s primernimi vajami. Program zajema delavnice za starše in otroke/mladostnike, program vadbe, kontrolo drže po končanem program in motivacijsko podporo.

Vadba zajema:

  • spiralna stabilizacija hrbtenice (priznana terapevtska metoda pri obravnavi različnih težav s hrbtenico, kot so skoljoza, kifoza …).
  • krepitev motoričnih sposobnosti: moč, koordinacija, gibljivost, ravnotežje, agilnost, vzdržljivost.

*Za obiskovanje vadbe je potreben predhodni brezplačni individualni vstopni posvet cca. 45 minut (analiza telesne drže, učenje osnovnih gibalnih vzorcev, pravilna izvedba osnovnih vaj).

Vadba je namenjena ženskam, ki so vsaj 6 tednov po porodu (po ginekološkem pregledu). Program zajema krepitev globokih stabilizatorjev trupa, vključno z mišicami mišic medeničnega dna in izvedbo pravilnih dihalnih vzorcev med izvajanjem vaj. Pred vključitvijo v skupinsko poporodno vadbo je potrebno opraviti prvi individualni posvet in pregled, da se posvetimo pravilnim gibalnim vzorcem (dvigovanje, nošenje, vstajanje …), prirpavi se program vadbe, opravi pregled razmika trebušnih mišic in se preveri, v kakšnem stanju je vaše telo. Na poporodni vadbi boste počasi in postopno spet okrepili svoje telo, brez pritiska na sklepe.

*Za obiskovanje poporodne vadbe je potreben brezplačni predhodni individualni vstopni posvet cca. 30 minut (vprašalnik o zdravstvenem stanju, analiza telesne drže, merjenje diastaze).

Individualna vadba je prilagojena posamezniku, pa naj bo to športnik, rekreativec ali začetnik. Namenjena je vsem, ki nimaje želje po obisku skupinskih vadb, si želijo osebni pristop in strokovno vodstvo skozi celoten proces vadbe. Osebno trenerstvo zagotavlja prilagajanje vadbenega procesa vašim trenutnim sposobnostim, ohranjanje visokega nivoja motivacije ter doseganje najboljših rezultatov.

V ceno vadbe je vključen individualni posvet (analiza telesne drže, analiza telesne sestave, analiza gibalnih vzorcev, učenje osnovnih gibalnih vzorcev, pravilna izvedba osnovnih vaj), sestava individualnega programa in po potrebi manualno sproščanje mišic. Ob obiskovanju vas terapevti vodijo na vadbah, učijo pravilne izvedbe vaj in sproti prilagajajo program vadbe glede na vaš napredek.

Želite izgubiti odvečne kilograme in preoblikovati telo? Včasih za optimalno delovanje našega telesa potrebujemo le malo spodbude. Program vam nudi celostno obravnavo s kineziologom, fizioterapevtom in dietetikom, saj je ključ do uspeha prav v povezovanju med strokami. Naš način dela temelji na osebnem stiku, dobrem počutju, prilagajanju in večji intimnosti. Vabljeni vsi, ki potrebujete spremembe na področju telesne teže, zdravja in energije. Terapevti vam bodo prikazali, kako na zdrav in naraven način priti do želenih rezultatov. Vadba poteka v manjši skupini do 5 oseb.

Ste pripravljeni spremeniti svoj življenjski slog?

Vadba vključuje individualno svetovanje (kineziolog/ fizioterapevt), vodeno vadbo, srečanje z dietetikom, proticelulitno maderoterapijo, aparaturno limfno drenažo – presoterapijo in zaključno druženje.

FITKA RITKA: »Shujševalni program« / vodena vadba

V ponudbi je tudi samostojna vodena vadba, ki poteka v manjši skupini do 5 oseb pod nadzorom kineziologa/ fizioterapevta.

O vseh novostih, programih in vsebinah,
ki se bodo odvijale v bazenskem kompleksu,
vas bomo obveščali preko socialnih omrežij
in spletne strani.

Všečkajte naš
Facebook profil
Sledite nam
na Instagramu
KJE SMO IN

KONTAKT

SPOTUR
Javni zavod za šport, turizem, mladinske in socialne programe Spotur Slovenj Gradec

Športni center Slovenj Gradec

Kopališka ulica 17
2380 Slovenj Gradec

Telefon: +386 (0)2 88 46 282
Email: sportnicentersg@spotur.si

 

Recepcija bazenskega kompleksa

Telefon: +386 (0)2 88 46 270
Email: bazen@spotur.si