Zunanja bazena

Bazenski kompleks zajema dva zunanja bazena – velik plavalni in manjši otroški – ki obratujeta v poletnem času oz. v času kopalne sezone. Za sprostitev in rekreacijo je obiskovalcem na voljo 1326 m2 zunanjih površin. V poletnem času lahko Aqualatio sprejme 312 obiskovalcev in 208 kopalcev.

Velik plavalni bazen meri 25 metrov v dolžino in 11 metrov v širino, globina vode je od 130 do 180 cm. Na voljo je pet plavalnih stez. V poletnih mesecih se bodo poleg organiziranih tečajev vadbe plavanja za vrtce in osnovne šole v bazenu odvijali treningi in tekme plavanja, predvsem pa je plavalni bazen namenjen dnevnemu kopanju. Za obiskovalce bo omogočeno tudi večerno kopanje in plavanje.

Otroški bazen je zasnovan z mislijo na najmlajše obiskovalce bazena. Globina je 60 cm, bazen je dimenzij 12 x 6 metrov. V bazenu so na voljo tudi igrala in vodne atrakcije prilagojene otrokom. Namenjen je plavalnemu opismenjevanju otrok in igri.

Notranji bazeni

V notranjem delu bazenskega kompleksa so na voljo trije bazeni: plavalni bazen, otroški bazen in večji masažni bazen z vročo vodo in vodnimi efekti. Notranji del kompleksa sprejme 141 obiskovalcev in 94 kopalcev.

Plavalni bazen je dolg 25 m in širok 12,2 m. Globok je do 180 cm, njegova posebnost pa je dvižno dno, ki omogoča dvig tretjine bazena do globine do 10 cm. Bazen je zato primeren za izvajanje tečajev plavanja tako za najmlajše, ki se z vodo šele spoznavajo, kot za vse tiste, ki imajo kakršnekoli gibalne težave in potrebujejo za gibanje v vodi nižjo globino.

Tudi notranji otroški bazen je zasnovan z mislijo na najmlajše. Ima površino 33,4 m2, globok pa je 60 cm.

V notrnjem delu kompleksa je na voljo tudi večji masažni bazen globine 100 cm, s površino 10 m2. Masažni bazen ima ogrevano vodo in sistem masažnih šob, ki omogočajo masažo celega telesa, blagodejni učinki vode pa preventivno in kurativno delujejo na zdravje. Omogočajo sproščanje po napornem dnevu, so najnaravnejši način za odpravo stresa, lajšajo zdravstvene težave in omogočajo prijetno druženje.

Pogosta vprašanja in odgovori

Aqualatio je odprt 360 dni v letu. Vrata so zaprta le 1. januarja, na velikonočno nedeljo in ponedeljek1. novembra ter 25. decembra.

BAZENI:

6.00 – 21.00 ponedeljek – četrtek

6.00 – 22.00 petek

8.00 – 22.00 sobota

8.00 – 21.00 nedelja in prazniki

 

SAVNE:

15.00 – 21.00 ponedeljek – sreda

15.00 – 21.00 četrtek – samo za ženske

15.00 – 22.00 petek

11.00 – 22.00 sobota

11.00 – 21.00 nedelja in prazniki

 

REHA CENTER:

6.00 – 21.00 ponedeljek – petek

V notranjosti objekta je trenutno na voljo velik bazen z dvižnim dnom, mini bazenček za otroke in vroči bazenček z vodnimi efekti. V wellnes prostoru so na voljo 3 različne vrste savn, in sicer finska, turška ter bio savna. Prav tako je možen zakup Sanariuma oz. zen prostora za 1 ali dve osebi. V objektu se, skupaj s poslovnimi partnerji Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, izvajajo fizioterapevtske storitve in različne skupinske oz. individualne vadbe. Pri kiropraktiku Darjanu Jurjecu je možno rezervirati termin za masažo, pri Galu Kordežu pa različne rekreativne treninge, plavalne tečaje in rojstnodnevne zabave.

Temperatura vode in zraka je prilagojena glede na dejavnost bazenskega kompleksa oz. še nekoliko višja kot v podobnih objektih. Gre namreč za plavalni in ne termalni bazen. Po normativih za plavalne bazene je voda v njih ogreta med 24 in 27 stopinj Celzija, pri nas pa je 28 stopinj. Dosegana temperatura vode je glede na izvajanje aktivnosti v bazenu tudi podpora zdravju posameznika.

Temperatura ozračja v bazenu se giblje med 28 in 30 stopinj Celzija.

Če se pripeljete po Kopališki ulici, boste pred Drugo osnovno šolo v Slovenj Gradcu našli označen parkirni prostor, od koder se po asfaltirani pešpoti (preko mostu) odpravite do bazenskega kompleksa (približno 100 m). Do kopališča se lahko pripeljete tudi mimo Hipermarketa Mercator Slovenj Gradec, kjer lahko parkirate na označenih parkiriščih. Od hipermarketa do kopališča vodi približno 100 m dolga asfaltirana pot. Parkirišč neposredno pred vhodom v kopališče ni.

Pokličite nas na 02 88 46 270 ali nam pišite na bazen@spotur.si in skupaj bomo uskladili termin za vaše razvajanje.

Delovni nalog oddate na recepciji Aqualatia, mi pa ga posredujemo osebju v ZD. ZD vas bo obvestil o terminu obravnave.

Darilni boni Aqulatio so lahko vsakomur dobrodošlo darilo, saj je naša ponudba kakovostnih storitev in programov za krepitev zdravja in boljše počutje raznovrstna in primerna za vse generacije in vsa letna obdobja. Veljavnost darilnega bona je načeloma omejena na eno leto, saj se naša ponudba prilagaja željam in potrebam gostov ter aktualnim smernicam.

Brisače si lahko izposodite na recepciji za doplačilo 3 €.

Doplačilo je 5 € na uro.

Animacije za otroke so ob določenih terminih. Za več informacij se obrnite na nas na telefonsko številko 02 88 46 270 ali nam pišite na bazen@spotur.si.

Vodnih toboganov pri nas nimamo.

Bazenski kompleks je v celoti dostopen gibalno oviranim. V zgornjem notranjem delu kompleksa so vsi prehodi dostopni. Spodnji del, kjer se nahajajo garderobe in zdravstveni del, je dostopen z dvigalom. Prehod na teraso z zunanjima bazenoma je dostopen brez ovir, prav tako razkuževalni bazenček. Spodnji del terase, kjer se nahaja otroški bazen, pa je povezan s klančino.

V notranjem delu kompleksa so vsi prehodi dostopni. Notranji bazen ima dvižno dno, ki je primerno za izvajanje tečajev plavanja tako za najmlajše, ki se z vodo šele spoznavajo, kot za vse tiste, ki imajo kakršnekoli gibalne težave in potrebujejo za gibanje v vodi nižjo globino. Za dostop v notranji in v zunanji bazen je na voljo premično bazensko dvigalo.

Na recepciji sprejemamo gotovino ter kartice Maestro, Mastercard, Visa, Diners ter American Express.

O vseh novostih, programih in vsebinah,
ki se bodo odvijale v bazenskem kompleksu,
vas bomo obveščali preko socialnih omrežij
in spletne strani.

Všečkajte naš
Facebook profil
Sledite nam
na Instagramu
KJE SMO IN

KONTAKT

SPOTUR
Javni zavod za šport, turizem, mladinske in socialne programe Spotur Slovenj Gradec

Športni center Slovenj Gradec

Kopališka ulica 17
2380 Slovenj Gradec

Telefon: +386 (0)2 88 46 282
Email: sportnicentersg@spotur.si

 

Recepcija bazenskega kompleksa

Telefon: +386 (0)2 88 46 270
Email: bazen@spotur.si