Urbani park skupaj z bazenskim kompleksom tvori novo, sodobno in razgibano športno središče za vse generacije. Vključuje številne vsebinsko različne elemente urbanih športov. Park se razprostira na 2.500 m2, katerega največji del zajema rolkarski poligon (1.400 m2). Poleg rolkarskega poligona park vključuje še grbinasti poligon za kolesa, balvansko steno ter fitnes na prostem. Park se nahaja neposredno ob bazenskem kompleksu in je lahko ter varno dostopen, do njega vodijo urejene kolesarske steze. Izvajanje aktivnosti v parku je dovoljeno s primerno varnostno in zaščitno opremo.

 

Rolkarski poligon / Skate park

Nov in modern rolkarski poligon oz. skate park je projektiran tako, da omogoča vadbo za najmlajše, kot tudi za izkušenejše in profesionalne športnike. Razdeljen je na tri sekcije – street, park in bowl – ki vsebujejo najrazličnejše elemente različnih velikosti in težavnosti, primerne za uporabo z rolko, rolerji, kotalkami, bmx kolesi in skiroji. Trenutno je to največji rolkarski park v Sloveniji.

Grbinasti kolesarski poligon / Pump track

Pump track je nov trend v urbanih okoljih. Poligon je zanimiv za vse starostne skupine in omogoča vadbo s skoraj vsemi športnimi rekviziti na kolesih. Uporabljajo ga lahko vse generacije od dveh pa vse do sedemdeset let. Poligon omogoča hitro usvajanje gibalnih veščin, ki so potrebne na različnih drugih športnih rekvizitih, hkrati pa nudi praktično neomejene možnosti za napredovanje.

Balvanska stena za športno plezanje

Balvanski samostoječi steni sta namenjeni za športno in rekreativno plezanje. Zajemata osnovne oblike plezalnih površin za prve stike otrok in začetnikov s plezanjem ter površine za trening izkušenejših rekreativcev. Uporaba stene ja dovoljena le ob uporabi primerne opreme.

Foto: Aleš Uršej

Fitnes na prostem

V okviru urbanega parka se nahaja tudi fitnes na prostem, ki vključuje orodja za vadbo na prostem za otroke in starejše. Naprave omogočajo vadbo s telesno težo in t.i. ulično vadbo. Na drogovih in prečkah lahko uporabniki izvajajo raznovrstne vaje z lastno težo namenjena pa so tudi raztegovanju celotnega telesa.

O vseh novostih, programih in vsebinah,
ki se bodo odvijale v bazenskem kompleksu,
vas bomo obveščali preko socialnih omrežij
in spletne strani.

Všečkajte naš
Facebook profil
Sledite nam
na Instagramu
KJE SMO IN

KONTAKT

SPOTUR
Javni zavod za šport, turizem, mladinske in socialne programe Spotur Slovenj Gradec

Športni center Slovenj Gradec

Kopališka ulica 17
2380 Slovenj Gradec

Telefon: +386 (0)2 88 46 282
Email: sportnicentersg@spotur.si

 

Recepcija bazenskega kompleksa

Telefon: +386 (0)2 88 46 270
Email: bazen@spotur.si