Savna velja za naravno zdravilo, saj krepi odpornost, lahko olajša blažje zdravstvene težave in pripomore k boljši kondicijski pripravljenosti.
V savnah Aqualatio se lahko sprostite v 4 različnih savnah, k boljšemu počutju in vitalnosti pa še dodatno pripomoreta ohlajevalni bazen in zunanji masažni bazen.
Za popolno sprostitev ter počitek je na voljo tudi prijetno počivališče s pogledom na Uršljo goro.

Možen je najem zen prostora do 2 osebi ALI najem celotnega wellness prostora za zaključene skupine in podjetja

Četrtki so v savnah Aqualatio rezervirani samo za ženske!

 

Parna savna

Parna savna je idealna za pregrevanje telesa in čiščenje kože ter je učinkovita predvsem v kombinaciji s klasično finsko oz. suho savno. Blagodejno vpliva na dihala, prav tako odlično očisti kožo.

Finska savna

Značilnost finske savne je visoka temperatura in nizka relativna vlažnostjo zraka, savnanje v tej savni pa blagodejno vpliva na telo ter izboljšuje psihofizično počutje. Vroč in suh zrak v savni blagodejno vpliva na telo, z znojenjem pa se iz telesa izločajo nečistoče. S polivanjem pregretih kamnov, ki se nahajajo v savni, pa lahko dosežete dodatni val pare, ki dodatno ogreje prostor ter še pospeši znojenje telesa. Za dodatno sprostitev pa priporočamo po obisku finske savne ohlajanje v hladni kopeli, kar pripomore k izboljšanju krvne cirkulacije.

Ohlajevalni bazen

Savnanje ni popolno brez mrzle kopeli. Bazen z mrzlo vodo ima 18 stopinj in pripomore k izboljšanju krvne cirkulacije, pripomore k hitrejši regeneraciji, zaustavlja vnetne procese v sklepih, pospeši metabolizem ter lajša bolečine v mišicah in sklepih.

Bio savna

Bio savna je savna z nižjo temperaturo ter višjo vlažnostjo od običajne finske savne. Predstavlja prijetno kombinacijo finske in parne savne, blagodejno vpliva na telo in odpira kožne pore, zato je primerna predvsem za tiste, ki imajo težave z zadrževanjem vode v telesu.

Zen prostor / možnost najema za dve osebi

Vsak ima rad savno na svoj način in vsak si zasluži trenutke čiste sprostitve. Vabimo vas v naš Zen prostor, kjer si lahko ustvarite svojo osebno oazo dobrega počutja, v miru, tišini in z malce več zasebnosti.

Zen prostor je namenjen za dve osebi, ima lastno počivališče in tuš, posebnost prostora pa je Sanarium savna, ki omogoča, da svojo izkušnjo prilagodite vašim osebnim potrebam in željam.

Sanarium savna omogoča najrazličnejše kombinacije temperature in vlažnosti in nam daje občutek, kot da se nahajamo v tropskem gozdu. Ponuja kar pet različnih podnebij in moge vmesne kombinacije, ki blagodejno vplivajo na vaše fizično in psihično počutje. Sanarium spremeni eno savno pet različnih savn: klasično savno, toplozračno kopel, tropsko kopel, aromatično kopel ali mehko parno kopel.

Zunanji masažni bazen

Zunanji masažni bazen omogoča sprostitev na svežem zraku med uporabo savn. V bazenu je vroča voda in sistem masažnih šob, ki omogočajo masažo in dodatno sprostitev celotnega telesa. Masažni bazen je globok 135 cm in ima površino 8 m2.

O vseh novostih, programih in vsebinah,
ki se bodo odvijale v bazenskem kompleksu,
vas bomo obveščali preko socialnih omrežij
in spletne strani.

Všečkajte naš
Facebook profil
Sledite nam
na Instagramu
KJE SMO IN

KONTAKT

SPOTUR
Javni zavod za šport, turizem, mladinske in socialne programe Spotur Slovenj Gradec

Športni center Slovenj Gradec

Kopališka ulica 17
2380 Slovenj Gradec

Telefon: +386 (0)2 88 46 282
Email: sportnicentersg@spotur.si

 

Recepcija bazenskega kompleksa

Telefon: +386 (0)2 88 46 270
Email: bazen@spotur.si