CENIK MASAŽNIH IN TERAPEVSTKIH STORITEV

KLASIČNA MASAŽA
S klasično masažo bomo izboljšali in poživili vaš krvni in limfni obtok. S tem bomo izboljšali prehrano v vseh tkivih. Pospešili bomo odstranjevanje metabolnih produktov iz mišic in tkiv. Poživili bomo centralno in periferno živčevje, povečali bomo delovno sposobnost mišic in regeneracijo tkiv, povečali bomo elastičnost, vitalnost in odpornost kože, lajšali bomo bolečino v  križu, vratu, mišicah in sklepih, kot pika na i pa bo sledilo odlično počutje in prijetna sprostitev.
Klasična masaža celega telesa 50 min 50 eur
Klasična masaža hrbta 30 min 30 eur

 

TERAPEVTSKA MASAŽA
Izvaja se na območju bolečine ali preventivno glede na vzrok bolečine. Med samo terapijo ugotovimo vzrok težav in vam damo napotke kako se izogniti novim težavam. Terapevtska masaža hrbta ni primerljiva s klasično masažo in je močnejša masaža z uporabo posebnih, varnih manipulativnih tehnik s katero dosežemo sprostitev, povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice.
Terapevtska masaža delna 30 min 32 eur
Terapevtska masaža celega telesa 60 min 55 eur

 

ŠPORTNA MASAŽA
Športna masaža  je močnejša masaža prilagojena vsakemu športniku posebej. Je kombinacija tehnik in prijemov, s katerimi pomagamo športniku odpraviti utrujenost in ga pripraviti na nastop.
Športna masaža celega telesa 50 min 52 eur
Športna masaža delna 30 min 35 eur

 

PROTIBOLEČINSKA TERAPIJA
Zdravljenje z rokami je najstarejši način lajšanja bolečin. Prvi korak vsake terapije je ocenjevanje stanja pacienta in vzrok bolečine, na podlagi katerega terapevt izbere tehnike, ki jih bo uporabil. Bistvo je skozi dotik odkriti mišična področja, kjer se pojavlja napetost in bolečina, ter ta področja sprostiti in povečati gibljivost sklepov, ki jih mišice objemajo. Temelj so natančni gibi na področju vzroka bolečine, namesto zgolj zdravljenja sindromov, ki se lahko vedno znova vračajo.
Protibolečinska obravnava 30 min 35 eur
Protibolečinska obravnava 60 min 55 eur
Kombinirana obravnava 80 min 65 eur

 

LIMFNA DRENAŽA
Limfna drenaža je metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema s pomočjo ročnih tehnik. Njen namen je pomagati ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu, zato je pri postopku regeneracije, hujšanja in detoksifikcije zelo pomemben element.
Limfna drenaža delna 30 min 27 eur
Limfna drenaža cela 60 min 50 eur
Ventuze s kombinacijo manualne terapije 40 min 35 eur

 

MOKSIBUSTIJA
Moksibustija je metoda tradicionalne kitajske medicine, ki se je na Kitajskem razvila v enekem obdobju kot akupunktura. Temelji na načelu telesne energije qi, ki potuje po meridianih. Pri moksibustiji s tlečo cigaro iz zelišča divjega pelina ogrevamo določene akupunkturne oz. akupresurne točke. Toplota prodira skozi kožo in sprošča tkivo, učinek pa je podoben kakor pri zdravljenju z akupunkturo.
Moksibustija 20 min 18 eur
Moksibustija 30 min 25 eur

 

AROMATERAPIJA PO EVE TAYLOR
Masaža za sprostitev celotnega telesa in duha. Uporablja se 100 Eve Taylor esenc olja, ki vplivajo na fizičnem, psihičnem, emocionalnem in duhovnem področju.
Aromaterapija po Eve Taylor  SPROSTITEV 90  min 65 eur
Aromaterapija po Eve TAYLOR HARMONIZACIJA 45 min 40 eur

 

TUINA MASAŽA
Tuina masža je starodavna masažna tehnika, ki preko meridijanov in akupresurnih točk uravnoteža energetsko stanje telesa, odstanja blokade v pretoku energije, uravnoteža razmerje Yina in Yanga v telesu, krepi imunski sistem, omogoča dokrivanje že nastalih energetskih neravnovesij, sprošča, revitalizira in harmonizira ter s tem preprečuje procese nastajanja bolezni.
Tuina manualna terapija z kombinacijo ventuz in kiropraktike 80 min 75 eur
Hišna masaža 60 min 52 eur
Hišna masaža Perunika je unikatna masaža telega telesa z naravnim eteričnim oljem, zasnovana na tehnikah klasične masaže, ki jih dopolnjujemo z drugimi tehnikami masaž.

 

MADEROTERAPIJA
Maderoterapija izvira iz besede madera, ki v španščini pomeni les. V svetu ima terapija z lesom starodavno poreklo iz vzhodnih kultur, kjer se leseni elementi uporabljajo za izvajanje masaže v različne (zdravstvene, sprostitvene in lepotne) namene.
Maderoterapija noge + zadnjica (1 obisk) 30 min 25 eur
Maderoterapija noge + zadnjica + boki + trebuh (1 obisk) 45 min 30 eur
Maderoterapija celo telo (1 obisk) 60 min 45 eur
Paket noge + zadnjica (10 obiskov) 10/30min 170 eur
Paket noge + zadnjica + boki + trebuh (10 obiskov) 10/45min 220 eur
Paket celo telo (10 obiskov) 60 min 300 eur

 

PAKET MASAŽ ZA VSE KI PRIHAJAJO NA TERAPIJO PREKO DELOVNEGA NALOGA
Paket 7 masaž 15min 98 eur
Paket 7 masaž 20min 119 eur
Doplačila masaž za vse preko delovnega naloga
Doplačilo masaže 5 min 5 eur
Doplačilo masaže 15 min 15 eur
Doplačilo masaže 20 min 20 eur

 

SAMOPLAČNIŠKE AMBULANTE
Prvi pregled pri zdravniku specialistu z izvidom (ortopedu, splošnem kirurgu ali psihiatru) 75 eur
Posvet pri zdravniku 40 eur

 

SAMOPLAČNIŠKE FIZIOTERAPEVTSKE IN ELEKTROTERAPEVTSKE STORITVE
FIZIOTERAPEVSTKA OBRAVNAVA
Fizioterapevtska obravnava je namenjena identificiranju vzrokov vaših težav in vračanju giba s pomočjo preizkušenih metod.
Fizioterapevtska obravnava 15 min 23 eur
Fizioterapevtska obravnava 30 min 43 eur
Fizioterapevstka obravnva 50 min 63 eur
Fizioterapevtska obravnava 15min (paket 3) 55 eur
Fizioterapevtska obravnava 15min (paket 5) 92 eur
Fizioterapevtska obravnava 30min (paket 3) 103 eur
Fizioterapevtska obravnava 30min (paket 5) 172 eur
Obravnava trigger točk 30min 40 eur
Obravnava trigger točk zmanjšuje napetosti v obravnavanih mišicah.
Kineziotaping 1 aplikacija 8 eur
Nanašanje elastičnih trakov na kožo zmanjšuje bolečine, otekline in izboljšuje pretok tekočin obravnavanega območja.
Protibolečinksa elektroterapija (DD, IF, TENS) 13 eur
Metoda s pomočjo električnih tokov nizke jakosti, apliciranih preko elektrod lajša razne bolečine.
Elektrostimulacija 13 eur
Naprava s pomočjo električnih impulzov stimulira oslabele mišice in pomaga pri hitrejši rehabilitaciji po poškodbah in operacijah
Laser 18 eur
Laserski žarki z različno močjo in valovnimi dolžinami izboljšajo cirkulacijo in dovajanje kisika, pospešijo celično presnovo in celjenje.
Ultrazvok 18 eur
Zdravljenje z ultrazvočnim delovanjem frekvenc do 3 MHz, ki deluje na tkivo kot mehanska mikromasaža in kavitacija, se uporablja za regeneracijo prizadetih tkiv in pospeševanje prekrvavitve, zmanjšanje oteklin, odpravo bolečin, vnetij, preprečevanje mišičnih krčev, izboljšanje celjenja ter mehčanje pooperativnih brazgotin, zdravljenje svežih poškodb mišic, ligamentov, kit, kosti in hrustanca.
Ultrazvok + protibolečinska elektroterapija 22 eur
Kombinacija ultrazvoka in protibolečinske elektroterapije učinkovito zmanjšuje in odpravlja bolečine
Magnetoterapija 23 eur
Magnetno polje z različno frekvenco deluje na celičnem nivoju. Spodbuja hitrejšo celično obnovo in mikrocirkulacijo.
Bioptron 18 eur
Polarizirana svetlobna terapija, ki deluje na naraven način in ima regenerativne zmogljivosti tako na koži kot globljih strukturah, je izjemno učinkovita pri dermatoloških težavah, celjenju ran, lajšanju bolečin in motnjah razpoloženja.

 

TERAPEVSTKA VADBA V BAZENU AQUA MIX – vadba v vodi je namenjena posameznikom vseh starosti in sposobnosti, še posebej tistim, ki imajo kakršno koli poškodbo. Voda oz. upor vode namreč podpira težo telesa, kar olajša gibanje, hkrati pa omogoča krepitev in raztezanje mišic brez dodatne obremenitve na hrbtenico in sklepe.
Vadba v vodi se osredotoča na krepitev moči trupa, pomaga pri izboljšanju telesne drže, mišične moči in posledično ravnotežja, hkrati pa krepi srce, ožilje in dihala.
Vadba v skupini – enkratni obisk 8 eur
Vadba v skupini  7 dni – vezano na obisk fizioterapije 28 eur
1 tedensko (40 min) 20 eur
3 meseci 1 tedensko (40min) 50 eur

 

CENIK VADBE

 

Trajanje Termin 1 mesec 3 meseci
Terapevtska vadba (max. 5 oseb) 60 min 1 obisk 17 eur
(rehabilitacijska vadba) – cilj vadbe je pripeljati vsakega posameznika do svobodnega gibanja brez bolečin in ovir. Program je namenjen vsem, ki imajo akutna ali kronična stanja ali bolečine in telesno niso zmožni za normalno rekreativno udejstvovanje ali normalno premagovanje vsakodnevnih telesnih obremenitev. 1 tedensko 60 eur 144 eur
2 tedensko 85 eur 204 eur
Skupinske vadbe (funkcionalna vadba, pilates, šola za zdravo hrbtenico) 60 min 1 obisk 15 eur
FUNKCIONALNA VADBA – vadba je namenjena aktivnim posameznikom, ki želijo izboljšati mišično moč in splošno telesno pripravljenost za lažje spopadanje z vsakodnevnimi opravili in telesnimi napori. Vključuje usvojitev pravilne in varne tehnike izvajanja vaj in je odlična preventiva pred poškodbami.
PILATES – vadba je namenjena vsakemu posamezniku, ki želi okrepiti mišice trupa, mobilizirati hrbtenico, izboljšati amplitudo gibanja in ohraniti stabilnost telesa, medtem ko izvaja različne vaje. Z gibanjem rok in nog povečujemo intenzivnost in zahtevnost.
ŠOLA ZA ZDRAVO HRBTENICO – je vadba za zmanjšanje bolečin v hrbtenici in odpravo posledic današnjega načina življenja. Z vadbo želimo zboljšati telesno držo in okrepiti stabilizacijske mišice. Omogoča povrnitev naravnega gibanja, izgubljene harmonije mišic in pravilne podpore drže pri gibanju in statičnih položajih. Z vadbo želimo preprečiti preobremenjenost in obrabo posameznih sklepov.
1 tedensko 50 eur 120 eur
2 tedensko 75 eur 180 eur
Vadba za starejše – FIT SENIOR* 1 tedensko (60 min) 28 eur 78 eur
Vadba poteka pod strokovnim vodstvom kineziologa ali fizioterapevta, ki prilagaja vadbene vsebine glede na posameznikove individualne značilnosti in stopnjo telesne pripravljenosti. Osredotočamo se predvsem na vadbo moči, koordinacije, ravnotežja in gibljivosti. Vadba ima pri starejši populacijo zelo pomembno vlogo, saj zavira mišično atrofijo in upočasnjuje pojav pogostih obolenj v starosti, kot je npr. osteoporoza. Prav tako vadba ohranja in izboljšuje gibljivost in pozitivno vpliva na ravnotežje. 2 tedensko (60 min) 48 eur 122 eur
Vadba za malčke – MALČEK GIBALČEK* (od 3 do 5 let) 60 min 1 obisk/ 1 otrok (60 min) 7 eur
Glavni cilj vadbe je vsestranski gibalni razvoj otrok, ki temelji na razvoju osnovnih motoričnih sposobnosti (koordinacija, hitrost, gibljivost, ravnotežje, moč, vzdržljivost in preciznost). Vključuje igro, učenje, zabavo in animacijo. Otrokom želimo privzgojiti gibanje kot pozitivno in pomembno vrednoto v življenju. Otroci dobijo dobro odskočno desko za nadaljnji razvoj njihove osebnosti v športu.
ŠOLA ZA ZDRAVO HRBTENICO ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE 60 min 1 obisk/ 1 otrok (60 min) 25 eur
(od 7 do 15 let skupaj s starši)
V času hitre rasti postanejo deformacije hrbtenice še bolj izražene, zato je zelo pomembno, da jih čim hitreje odkrijemo in zdravimo. Zato je nujno potrebno vplivati na držo v zgodnji rasti s primernimi vajami. Program zajema delavnice za starše in otroke/mladostnike, program vadbe, kontrolo drže po končanem programu, motivacijsko podporo.
Poporodna vadba – FIT MAMICA* (max. 5 oseb) 60 min 1 obisk 12 eur
Vadba je namenjena ženskam, ki so vsaj 6 tednov po porodu (po ginekološkem pregledu). Program zajema krepitev globokih stabilizatorjev trupa, vključno z mišicami mišic medeničnega dna in izvedbo pravilnih dihalnih vzorcev med izvajanjem vaj. 60 min mesečna karta 38 eur
Individualni trening s kineziologom/fizioterapevtom 60 min 1 obisk 30 eur
Vadba je prilagojena posamezniku, pa naj bo to športnik, rekreativec ali začetnik. Namenjena je vsem, ki nimate želje po obisku skupinskih vadb, si želite osebni pristop in strokovno vodstvo skozi celoten proces vadbe. Osebno trenerstvo zagotavlja prilagajanje vadbenega procesa vašim trenutnim sposobnostim, ohranjanje visokega nivoja motivacije ter doseganje najboljših rezultatov. 4 obiski 110 eur
6 obiskov 160 eur
12 obiskov 300 eur


Vadba za starejše – FIT SENIOR*
– ob vsakem obisku vadbe vključena 1 urna karta za bazen
Vadba za malčke – MALČEK GIBALČEK* – program se izvaja 1x tedensko po 60 min (obiski se štejejo glede na prisotnost otroka v posameznem mesecu)
Šola za zdravo hrbtenico za otroke in mladostnike* – za obiskovalce vadbe je potreben predhodni brezplačni individualni vstopni posvet, ki traja 40 min
Poporodna vadba – FIT MAMICA* – za obiskovalke poporodne vadbe je potreben brezplačni predhodni individualni vstopni posvet 30 min

O vseh novostih, programih in vsebinah,
ki se bodo odvijale v bazenskem kompleksu,
vas bomo obveščali preko socialnih omrežij
in spletne strani.

Všečkajte naš
Facebook profil
Sledite nam
na Instagramu
KJE SMO IN

KONTAKT

SPOTUR
Javni zavod za šport, turizem, mladinske in socialne programe Spotur Slovenj Gradec

Športni center Slovenj Gradec

Kopališka ulica 17
2380 Slovenj Gradec

Telefon: +386 (0)2 88 46 282
Email: sportnicentersg@spotur.si

 

Recepcija bazenskega kompleksa

Telefon: +386 (0)2 88 46 270
Email: bazen@spotur.si