REHA center se nahaja v spodnjem delu bazenskega kompleksa, kjer so prostori za vadbo na suhem in izvedbo različnih terapevtskih postopkov. Center je namenjen rehabilitaciji in revitalizaciji obiskovalcev, kjer poleg individualnih fizioterapevtskih obravnav terapevti izvajajo še druge manualne tehnike.

Vadbo v celoti izvajajo strokovno usposobljeni strokovnjaki, ki obiskovalcem nudijo celostno in individualno obravnavo. S pomočjo funkcionalne diagnostike lahko obiskovalci preko testiranja preverijo svoje zmogljivosti in delovanje metabolizma ter s pomočjo pridobljenih rezultatov pridejo do načrta ciljne vadbe po meri ali lažjega okrevanja po poškodbi ali covidu.

REHA center je namenjen vsem starostnim skupinam tako iz vidika preventive in revitalizacije kot tudi rehabilitacije.

 

TERAPIJE

Maderoterapija izvira iz besede madera, ki v španščini pomeni les. V svetu ima terapija z lesom starodavno poreklo iz vzhodnih kultur, kjer se leseni elementi uporabljajo za izvajanje masaže v različne (zdravstvene, sprostitvene in lepotne) namene.

Bownova terapija je nežna manualna terapija, ki je namenjena vsem starostnim skupinam. Terapija se izvaja z rokami na goli koži na različnih delih telesa (brez uporabe olj). Terapija vključuje nežne prečne potege preko mišično-vezivnega tkiva na točno določene predele in v točno določenem zaporedju. Na telo deluje preko dveh sistemov: vezivno tkivo in živčni sistem. S terapijo pospešimo pretok telesnih tekočin iz izboljšamo pretok energije do notranjih organov. Učinkovita je pri odpravljanju limfnih zastojev, posledic športnih poškodb, pri odpravljanju bolečin v hrbtu in vratu, bolečin v sklepih. Pomaga pri lajšanju glavobolov in migren, nosečniških tegob, pri lajšanju simptomov nekaterih sistemskih obolenjih (Parkinsonova bolezen, multipla skleroza, sindrom kronične utrujenosti), prav tako ugodno vpliva na avtonomni živčni sistem (depresija).

Bownove poteze se zelo dobro odzivajo tudi pri dojenčkih in otrocih (kolike, težave s hranjenjem, spanjem, z dihalnim sistemom, kolike. Bownova terapija lahko pomaga tudi pri težavah z neplodnostjo.

V ponudbi sta tudi dva paketa:

  • Kombinirana karta vadba + bazen
  • Paket vadba in fizioterapevtska storitev

Zdravljenje z rokami je najstarejši način lajšanja bolečin. Prvi korak vsake terapije je ocenjevanje stanja pacienta in vzrok bolečine, na podlagi katerega terapevt izbere tehnike, ki jih bo uporabil. Bistvo je skozi dotik odkriti mišična področja, kjer se pojavlja napetost in bolečina, ter ta področja sprostiti in povečati gibljivost sklepov, ki jih mišice objemajo. Temelj so natančni gibi na področju vzroka bolečine, namesto zgolj zdravljenja sindromov, ki se lahko vedno znova vračajo.

Limfna drenaža je metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema s pomočjo ročnih tehnik. Njen namen je pomagati ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu, zato je pri postopku regeneracije, hujšanja in detoksifikcije zelo pomemben element.

Moksibustija je metoda tradicionalne kitajske medicine, ki se je na Kitajskem razvila v enekem obdobju kot akupunktura. Temelji na načelu telesne energije qi, ki potuje po meridianih. Pri moksibustiji s tlečo cigaro iz zelišča divjega pelina ogrevamo določene akupunkturne oz. akupresurne točke. Toplota prodira skozi kožo in sprošča tkivo, učinek pa je podoben kakor pri zdravljenju z akupunkturo.

Masaža za sprostitev celotnega telesa in duha. Uporablja se sto različnih Eve Taylor esenc olja, ki vplivajo na fizičnem, psihičnem, emocionalnem in duhovnem področju.

Vadba v vodi je namenjena posameznikom vseh starosti in sposobnosti, še posebej tistim, ki imajo kakršno koli poškodbo. Voda oz. upor vode namreč podpira težo telesa, kar olajša gibanje, hkrati pa omogoča krepitev in raztezanje mišic brez dodatne obremenitve na hrbtenico in sklepe.
Vadba v vodi se osredotoča na krepitev moči trupa, pomaga pri izboljšanju telesne drže, mišične moči in posledično ravnotežja, hkrati pa krepi srce, ožilje in dihala.

Fizioterapevtska obravnava je namenjena identificiranju vzrokov vaših težav in vračanju giba s pomočjo preizkušenih metod. Nudimo vam različne vrste obravnav (15, 30 in 50 minut), fizioterapevtske pakete (3x in 5x), obravnave t.i. trigger točk in aplikacijo kineziotraka.

Nanašanje elastičnih trakov neposredno na kožo zmanjšuje bolečine, otekline in izboljšuje pretok tekočin obravnavanega območja.

MASAŽE

S klasično masažo bodo napši terapevti izboljšali in poživili vaš krvni in limfni obtok. S tem bodo izboljšali prehrano v vseh tkivih. Pospešili bodo odstranjevanje metabolnih produktov iz mišic in tkiv. Poživili bodo centralno in periferno živčevje, povečali bodo delovno sposobnost mišic in regeneracijo tkiv, povečali bodo elastičnost, vitalnost in odpornost kože, lajšali bodo bolečino v križu, vratu, mišicah in sklepih, kot pika na i pa bo sledilo odlično počutje in prijetna sprostitev.

Izvaja se na območju bolečine ali preventivno glede na vzrok bolečine. Med samo terapijo se ugotavlja vzrok težav, terapevt pa vam da napotke, kako se izogniti novim težavam. Terapevtska masaža hrbta ni primerljiva s klasično masažo in je močnejša masaža z uporabo posebnih, varnih manipulativnih tehnik, s katero dosežemo sprostitev, povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice.

Športna masaža je močnejša masaža prilagojena vsakemu športniku posebej. Je kombinacija tehnik in prijemov, s katerimi pomagamo športniku odpraviti utrujenost in ga pripraviti za nastop.

Tuina masža je starodavna masažna tehnika, ki preko meridijanov in akupresurnih točk uravnoteži energetsko stanje telesa, odstanja blokade v pretoku energije, uravnoteža razmerje Yina in Yanga v telesu, krepi imunski sistem, omogoča dokrivanje že nastalih energetskih neravnovesij, sprošča, revitalizira in harmonizira ter s tem preprečuje procese nastajanja bolezni.

Hišna masaža Perunika je unikatna masaža telega telesa z naravnim eteričnim oljem, zasnovana na tehnikah klasične masaže, ki jih terapevti dopolnjujejo z drugimi tehnikami masaž.

Obravnava trigger točk zmanjšuje napetosti v obravnavanih mišicah.

OSTALE STORITVE

Metoda s pomočjo električnih tokov nizke jakosti, apliciranih preko elektrod, lajša razne bolečine.

Naprava s pomočjo električnih impulzov stimulira oslabele mišice in pomaga pri hitrejši rehabilitaciji po poškodbah in operacijah

Laserski žarki z različno močjo in valovnimi dolžinami izboljšajo cirkulacijo in dovajanje kisika, pospešijo celično presnovo in celjenje. Laser se uporablja tako za akutna kot tudi kronična stanja.

Zdravljenje z ultrazvočnim delovanjem frekvenc do 3 MHz, ki deluje na tkivo kot mehanska mikromasaža in kavitacija, se uporablja za regeneracijo prizadetih tkiv in pospeševanje prekrvavitve, zmanjšanje oteklin, zmanjšanje oz. odpravo bolečin, vnetij, preprečevanje mišičnih krčev, izboljšanje celjenja ter mehčanje pooperativnih ali posttravmatskih brazgotin, zdravljenje svežih poškodb mišic, ligamentov, kit, kosti in hrustanca.

Kombinacija ultrazvoka in protibolečinske elektroterapije učinkovito zmanjšuje in odpravlja bolečine

Magnetno polje z različno frekvenco deluje na celičnem nivoju. Spodbuja hitrejšo celično obnovo in mikrocirkulacijo, zato organski sistemi v telesu začnejo delovati bolj pravilno.

Polarizirana svetlobna terapija, ki deluje na naraven način in ima regenerativne zmogljivosti tako na koži kot globljih strukturah, je izjemno učinkovita pri dermatoloških težavah, celjenju ran, lajšanju bolečin, motnjah razpoloženja in pediatričnih indikacijah.

O vseh novostih, programih in vsebinah,
ki se bodo odvijale v bazenskem kompleksu,
vas bomo obveščali preko socialnih omrežij
in spletne strani.

Všečkajte naš
Facebook profil
Sledite nam
na Instagramu
KJE SMO IN

KONTAKT

SPOTUR
Javni zavod za šport, turizem, mladinske in socialne programe Spotur Slovenj Gradec

Športni center Slovenj Gradec

Kopališka ulica 17
2380 Slovenj Gradec

Telefon: +386 (0)2 88 46 282
Email: sportnicentersg@spotur.si

 

Recepcija bazenskega kompleksa

Telefon: +386 (0)2 88 46 270
Email: bazen@spotur.si